Kindercounseling-Nijmegen-Salon-Suites.jpg
 


Over mij

Mijn naam is Margot Asrih Alami en ik ben moeder van twee tieners. In 2003 heb ik de HBO-opleiding Psychodidact voor counselor afgerond. Ik heb mij daarna eerst op het moederschap gericht om vervolgens in 2008 mijn praktijk voor kindercounseling te openen. De praktijk heb ik jarenlang aan huis gehad, maar nu is de praktijk gevestigd in het centrum van Nijmegen.

Al meer dan 10 jaar werk ik met kinderen en tieners. Hun eerlijkheid en kracht inspireren mij enorm en daarom ligt mijn hart bij kinderen. Kinderen weten heel goed wat ze nodig hebben en kennen daarmee de oplossing voor hun klacht. Die kennis is bewust en onbewust aanwezig. Ik help kinderen om hun eigen innerlijke krachten weer te ontdekken, hun zelfvertrouwen te vergroten en zelf keuzes te kunnen maken.

Ik ben actief op het gebied van nascholing. Ook heb ik regelmatig contact met collega's door middel van intervisie om zo mijn kennis en vaardigheden te optimaliseren.


Wat is kindercounseling

Kindercounseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Uw kind wordt ondersteund en begeleid bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in het leven.

Deze situaties kunnen klachten geven zoals boosheid, verdriet, angst, spanning, gedragsproblemen, concentratiestoornissen, vage lichamelijke klachten, slapeloosheid of andere klachten.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Persoonlijke counseling kan uw kind helpen sterker te worden en zich daardoor prettiger te voelen. Samen met mij gaat uw kind op zoek naar zijn/haar eigen innerlijke krachten. Uw kind wordt bij dit proces optimaal ondersteund. De oplossingsgerichte methode zorgt ervoor dat kinderen de sessies als prettig ervaren. Er wordt de kinderen alle ruimte en aandacht gegeven en het zelfvertrouwen van het kind wordt op een speelse wijze vergroot.


Voor wie

Kindercounseling helpt kinderen die:

 • Meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken

 • Emotionele problemen hebben

 • Bang zijn of angsten hebben

 • Moeite hebben om vrienden/vriendinnen te maken

 • Gepest worden

 • Zelf pesten

 • Beter voor zichzelf willen opkomen

 • Verlegen zijn

 • Vaak boos zijn

 • Niet lekker in hun vel zitten

 • Moeite hebben met de scheiding van hun ouders

 • Makkelijk te beïnvloeden zijn

 • Ondersteuning nodig hebben bij een rouwproces

 • Niet meer naar school willen 

 • Vage lichamelijke klachten hebben 

 • Slaapproblemen hebben

 • Faalangst hebben

Kinderen met angststoornissen, zoals faalangst, kunnen bij mij de training "Vrienden voor het leven" volgen. Angststoornissen vormen de meest voorkomende psychische problemen bij kinderen en jongeren. Het is een cognitief gedragstherapeutisch programma dat kinderen en jongeren vaardigheden aanleert om hun gedachten, gedrag en lichamelijke reacties aan te kunnen pakken. 


Werkwijze

U kunt zich als ouder(s)/verzorger(s) rechtstreeks aanmelden. U heeft hiervoor geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Na uw aanmelding wordt er een afspraak ingepland voor een intake- / kennismakingsgesprek.
Kindercounseling is oplossingsgericht en kortdurend, variërend van ongeveer 5 tot 15 sessies.

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek worden de problematiek als ook uw verwachtingen van de counselingsessies besproken.

Sessies

Daarna volgen een aantal sessies, dit kan bij ieder kind verschillen. In deze sessies wordt een goed contact opgebouwd en wordt de problematiek vanuit het perspectief van het kind naar voren gebracht en wat hij/zij graag wil bereiken. De counselor richt zich op de innerlijke krachten van het kind. Indien nodig is er tussentijds contact met de ouders.

Oudergesprek

Na deze sessies volgt een oudergesprek en wordt met hen deze sessies besproken. Het kind geeft toestemming welke inhoudelijke zaken met de ouders worden besproken.

Sessies

Afhankelijk van het kind volgen nog een aantal sessies.

Voor een goed eindresultaat is de motivatie van het kind belangrijk, maar zeker ook de ondersteunende rol van de ouders.


Prijzen

Intake- en oudergesprek:gratisSessie met uw kind (max 60 minuten): € 70,-Op locatie: € 85,-

De tarieven zijn inclusief BTW en voorbereiding. Gemaakte afspraken kunt u uiterlijk tot 24 uur van tevoren afzeggen. Bij afzeggingen binnen 24 uur ben ik helaas genoodzaakt om het uurtarief te berekenen.